Temenii şi condiţiile denumite “Termeni şi condiţii” şi definite în cele ce urmează consituie acordul legal între dumneavoastră, denumit în continuare “utilizator” şi site ul mestesugari.com / www.mestesugari.com, denumit în continuare “site” care este deţinut și administrat de societatea Bresle&Mestesugari S.R.L.,denumită în continuare “administrator“, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare: 42574467, inregistrat la Registrul comertului cu nr. J40/5787/2020, si cu adresa pe Intrarea Garii Progresul nr. 1, sector 4, camera 3, Municipiul Bucuresti, Romania.

1.Acceptarea Termenii și condiții

Accesarea și vizitarea site-ului, înregistrarea unui cont pe site și/sau folosirea, comandarea produselor sau serviciilor de pe site și/sau serviciilor de publicitate pe site pentru vânzarea sau promovarea serviciilor (“Serviciile”) înseamnă acceptarea în totalitate și necondiționată a acestor Termeni și condiții.

Prin utilizarea site-ului vă exprmați acordul dvs. referitor la acești Termeni și condiții, dvs. declarați si garantați că aveți 18 ani si capacitate deplină de exercițiu sau, în cazul unei persoane juridice, sunteți o societate înmatriculată și funcționând în conformitate cu legile din Romania, iar reprezentanții dvs. sunt în mod valabil autorizați să exprime acordul dvs. legal cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea, în orice alt mod, a site-ului și/sau a serviciilor.

Administratorul își rezervă dreptul de a modifica sau de a actualiza oricând unilateral Termenii și Condițiile.

Administratorul își rezervă dreptul de a modifica sau de ab actualiza oricând unilateral, cu o notificare prealabilă, prețurile servicilor oferite de acesta.

Dacă nu ștergeți contul înregistrat pe site, înseamnă că v-ați exprimat acordul legal cu privire la modificarea Termenilor și condițiilor. Dacă nu sunteți de acord cu modificările propuse, singura opțiune este să ștergeți contul înregistrat pe site și/sau să nu mai accesați, să vizitați sau să utilizați, în orice mod, site-ul.

2. Definiții

Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care accesează site ul mestesugari.com

Login – adresa de e-mail a utilizatorului şi parola furnizate în timpul procesului de creare al contului

Parola – un șir alfanumeric necesar autorizării accesului în cont, care este stabilit de către utilizator în procesul de crearea al contului.

Cumpărător– orice persoană fizică sau juridică care efectuează o comandă prin intermediul site-ului.

Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în comandă, care nu încalcă limitele impuse de lege și de acești Termeni și condiții și care urmează a fi furnizate de către vânzător, cumpărătorului.

Vânzător – orice utilizator care se înregistrează pe site și publică un anunț.

Ofertă – orice produs sau serviciu, care nu încalcă limitele impuse de lege și de acești Termeni și condiții și care este publicat pe site-ul mestesugari.com de orice utilizator spre a fi vândut altui utilizator.

Preț – suma de bani pe care o primește vânzătorul în schimbul furnizării către cumpărător a produsului/serviciului comandat, în conformitate cu termenii și condițiile anunțului. Prețul este format din valoarea produsului, la care se adaugă, după caz, cheltuielile de transport și/sau încasare aferente.

3.Copyright

Întreg conținutul site-ului mestesugari.com, incluzând, dar fără a se limita la imagini, texte, grafică, patente, mărci înregistrate, logo, denumire reprezintă integral proprietatea Bresle&Mestesugari S.R.L si este apărat de legea drepturilor de autor nr. 8/1996 cu modificarile ulterioare, precum și a tuturor celorlalte legi privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală si industrială.

Anunțurile publicate de utilizatori sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuală aparținând utilizatorilor, fiind protejate ca atare conform legii. Preluarea oricaror informații și/sau date de pe site, în scopul republicării, distribuirii totale sau parțiale sau în orice alte scopuri, sub orice formă, fără acordul scris prealabil al administratorului, este strict interzisă și se pedepsește conform legilor în vigoare.

4.Exonerarea de raspundere

Societatea Bresle&Mestesugari nu garantează că site-ul www.mestesugari.com/mestesugari.com, serverele pe care este găzduit sau e-mailurile trimise de conturile de email aferente mestesugari.com sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, ca nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari cu efect perturbator. Utilizatorul folosește siteul mestesugari.com pe riscul propriu, societatea fiind exonerată de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea mestesugari.com sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe mestesugari.com. Administratorul nu este răspunzător de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Administratorul nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor și serviciilor prezentate pe site-ul mestesugari.com, acestea fiind puse la dispoziția administratorului de către vânzători.

Informațiile de pe mestesugari.com au caracter informativ. In cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informație intra sub incidența Legii nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunostință administratorului la adresa help@mestesugari.com, pentru a putea fi luate măsurile legale necesare, dacă este cazul.

Orice link-uri către alte site-uri ce pot fi publicate de utilizatori în anunțuri, descrieri, mesaje private sau alte metode nu sunt verificate de către administrator, iar administratorul nu își asumă nici o responsabilitate sau răspundere pentru conținutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri, pentru daunele ce pot apărea prin folosirea acestor site-uri sau accesarea link-urilor.

Bresle&Mestesugari nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea termenilor și condițiilor mestesugari.com.

Societatea nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunționării site-ului.

Prin publicarea ofertei pe site, utilizatorul declară că este de acord în totalitate și neconditionat cu prevederile acestor termeni și condiții, fiind pe deplin de acord ca, în caz de nerespectare a acestora, să fie tras la răspundere conform prevederilor acestora. Utilizatorul își asumă în întregime răspunderea pentru conținutul ofertei și pentru veridicitatea informațiilor publicate în oferta și/sau comunicate administratorului sau altor utilizatori.

Administratorul își rezervă dreptul de a șterge sau modifica parțial o ofertă, în cazul în care se constată că acesta încalcă termenii și condițiile, în orice mod, în special în cazul în care acesta are un conținut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurență neloială, încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unei terțe persoane sau este contrar bunelor practici, care acționează în detrimentul administratorului, ori încalcă, în orice alt mod, vreo prevedere legală. De asemenea, administratorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge, in orice moment, si alte portiuni din continutul site-ului.

Administratorul are dreptul de a sterge orice oferta sau de a bloca conturile in cazul in care exista suspiciunea ca, prin intermediul ofertelor publicate sau a conturilor create, s-au adus sau se pot aduce prejudicii referitoare la securitatea activitatii altor utilizatori ai serviciului. De asemenea, administratorul are dreptul de a sterge oferta sau de a bloca contul, in cazul in care oferta afecteaza in mod negativ reputatia administratorului sau este, in orice alt fel, daunator pentru administrator.

Administratorul nu are obligatia sa returneze contravaloarea anunturilor publicate si sterse de catre administrator pe baza criteriilor de mai sus.

Mestesugari.com nu inregistreaza datele de utilizare ale cardurilor si nici nu cere clientilor date confidentiale cum ar fi: date despre conturi bancare, parole personale etc. prin email sau telefon, ori alte mijloace scrise sau verbale. Aceste informatii vor fi retinute doar de catre procesatorul de plati autorizat sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului. In cazul in care utilizatorul le divulga unor terti, utilizatorul poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, utilizatorul nu poate trage la raspundere societatea Bresle&Mestesugari sau site-ul mestesugari.com pentru niciun fel de prejudiciu.

5. Scop

mestesugari.com reprezinta un serviciu de promovare a obiectelor lucrate manual, a obiectelor unicat sau a serviciilor diferitilor artisti, mestesugari, producatori si oameni cu indeletniciri artistice. Site-ul este o platforma ce inlesneste comunicarea vanzatorilor si cumparatorilor, nefiind implicat direct in vanzare.

Site-ul este un site de anunturi, profitul acestuia venind strict din publicarea si promovarea anunturilor pe site.

Mestesugari.com nu percepe comision din vanzari.

6. Oferte

O oferta este valabila pentru un singur tip de produse indentice, neinteresand cantitatea acestora (exemplu: 3 lumanari mov de lavanda in suport de sticla). In cazul in care apare ajustare a produsului/produselor, acesta va reprezenta un alt anunt. Nu sunt admise ofertele care fac referire la mai multe tipuri de produse sau servicii, acestea putandu-se publica intr-o alta oferta a aceluiasi vanzator.

In cazul platii cu valuta, cursul de schimb este stabilit de catre furnizorul de plati cu cardul.

Mestesugari.com nu inregistreaza datele de utilizare ale cardurilor sau date confidentiale. (Vezi punctul 4)

7. Regulament

Ofertele false, interpretabile, care nu folosesc un limbaj adecvat, care nu au legatura cu tema site-ului, care instiga la ura, violenta, care discrimineaza in orice mod sau incalca legislatia in viguare prin orice mijloace vor fi sterse.

Sunt acceptate doar ofertele care contin informatii reale, denumirea si descrierea produsului sau a serviciului, poze, garantie (daca este cazul) si dimensiuni (daca este cazul) si costul de livrare.

Nu vor fi acceptate oferte fara pret sau cu un pret neobisnuit de scazut pentru bunul sau serviciul respectiv. Pretul afisat trebuie sa corespunda cu valoarea reala de vanzare a produsului prezentat. In caz contrar, rugam utilizatorii sa raporteze administratorului aceste anunturi cu dovezi concrete (captura de ecran, poze etc)  pentru a se putea lua masuri.

Daca un produs nu detine ganrantie, acest lucru trebuie specificat in oferta de vanzare. Cumparatorul care achizitioneaza un produs a carui descriere contine cuvintele “fara garantie” accepta si intelege acest lucru prin finalizarea comenzii.

Pretul ales de vanzator si publicat in oferta sa, va fi pretul de vanzare a produsului sau serviciului, fara ca acesta sa poate fi modificat ulterior cumpararii lui si confirmarii comenzii de catre vanzator. Administratorul nu isi asuma raspunderea pentru preturi le gresite de catre vanzator. Orice nelamurire poate fi trimisa pe adresa de email help@mestesugari.com, specificand problema intampinata.

8. Comanda

Datele de livrare a comenzii, datele de contact, modalitatea de livrare a comenzii vor fi comunicate direct cumparatorului de catre vanzator. Administratorul si site-ul nu intervin in livrarea comenzilor.

9. Dispute

In cazul unei dispute cu site-ul, utilizatorul poate contacta administratorul prin orice mijloc si se va incerca rezolvarea amiabila a problemei. În cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente din Romania, fara ca prin aceasta sa se restranga dreptul Consumatorului in a recurge la modalitatea alternativa de solutionare a disputelor, prin accesarea portalurilor http://ec.europa.eu/consumers/odr/ şi/sau www.anpc.ro.

Site-ul sau administratorul acestuia nu pot fi considerati raspunzatori pentru neintelegerile aparute intre utilizatori si pot aplica doar sanctiuni administrative, referitoare la activitatea pe site.

10. Garantia

Site-ul mestesugari.com este un site de anunturi, in care orice vanzator, fie el persoana juridica sau mestesugar traditional isi poate expune munca spre a fi achizitionata. De aceea, site-ul mestesugari.com nu ofera o garantie a produselor sau serviciilor, aceasta putand fi oferita de catre vanzator sau nu.

Site-ul mestesugari.com NU garantează că o ofertă publicată pe site v-a duce automat la o vânzare. Utilizatorul publică un anunț conștient că există posibilitatea ca anunțul să expire înainte de finalizarea unei vânzări.